Tilaa uutuusilmoitus

”Täällä voi vielä löytää paikkoja, joissa saa olla itsekseen ja joihin ei edes liikenne kuulu”, sanoo Richard Hårdänge, joka järjestää kiinalaisille matkoja Suomeen. 

Kiinalaisille ainutlaatuisia kokemuksia ovat muun muassa sienten ja marjojen poiminta, veneily järvellä ja ruoan laitto nuotiolla. Yöpyminen mökeissä tarjoaa hiljaisuuden eksotiikkaa. Moni yllättyy positiivisesti jo siitä, kuinka raikasta on hengitysilma.

(Helsingin Sanomat 1.10)


 Jonna Saari muutti Salosta Lappiin. Hän sanoo olevansa rauhariippuvainen, haluaa elää ilman suorittamisen pakkoa, stressiä ja hälyä. 

”Rauhoittuminen on pohjoisessa helpompaa kuin etelässä, koska ihmisiä on vähemmän ja ilmapiiri rauhallisempi. Ympärillä olevat ihmiset vaikuttavat omaan ajatteluun. Sitä lähtee suorittamiseen mukaan.”

Jonna sanoo eläneensä ennen virran mukana. Tietenkin hän tekee edelleen kaikenlaista, mutta se on erilaista.

”Ennen mietin myös paljon sitä, mitä muut ajattelevat minusta. Nyt olen tajunnut, että on tuhoon tuomittu tie arvottaa itseään toisten ajatusten mukaan.”

(Kotivinkki 16/18)


”Aina ei tarvitse mennä kauas viettääkseen lomaa”, kirjoittaa Satu-Johanna Blom. 

”Lepoa kaipaava perhe voi viettää loman kotona, syödä herkkuja ja pitää leffailtapäiviä. Ei haittaa, vaikka jonain päivänä kukaan ei pukisi päivävaatteita. On rentouttavaa, kun kaikki on silloin tällöin heikunkeikun.”

(Vauva 9/18)